Περιμένουμε… να ακούσουμε το νέο σχέδιο πνοής για τον Βαρνάβα.

Γράφει ο Μ. Αποστολόπουλος
Ένα σχέδιο που θα είναι καρπός μιας συμμετοχικής κοινωνίας που οφείλει να συμβάλλει με τις δικές της ιδέες στην οργάνωση μιας σύγχρονης Δημοτικής Κοινότητας.
O νέος σχεδιασμός πρέπει να είναι μια συνεχής, ζωντανή προσπάθεια, και όχι συγγραφή του προεκλογικού προγράμματος χωρίς αξία, αλλά ένα πρόγραμμα που θα είναι ζωντανό δημιούργημα της κοινωνίας, που θα εκτιμά κάθε στιγμή τις ανάγκες και τις δυνατότητες του χωριού μας.
Ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων που θα αποτυπώνει τη συνισταμένη της κοινής σκέψης της κοινωνίας μας του χωριού μας.

Πολύ σύντομα θα πρέπει να δώσετε την δυνατότητα της κοινοποίησης αυτού του νέου ανανεωμένου προγράμματος.. Ο προγραμματικός λόγος συνήθως συνιστά πεδίο πλειοδοσίας, αφού δεν φτάνει μόνο να θέλεις να κάνεις πράγματα πρέπει και να μπορείς.
Τώρα όμως που εκλογές παρήλθαν, ήρθε η ώρα προσέγγισης λύσεων των προβλημάτων, των προτάσεων αξιοποίησης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες βελτίωσης, προόδου, ανάπτυξης και προοπτικής για το μέλλον.
Ο νέος προγραμματικός λόγος πρέπει να στηρίζεται από τη βαθιά γνώση όλων των δεδομένων του νέου διευρυμένου Δήμου, των απαιτήσεων της μεταρρύθμισης και από την κατανόηση του σύγχρονου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου της ενδοχώρας του νέου δήμου Μαραθώνα στον Βαρνάβα, με εγκατάσταση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης – την μεγιστοποίηση αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή ειδικότερα στο φημισμένο πλατανότοπος της ρεματιάς Βαρνάβα με περιπατητικά μονοπάτια, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παράκτιας ζώνης του Βαρνάβα, η δυναμική που θα δοθεί με ένα πρόγραμμα ΑΝΑΣΑΣ στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην βελτίωση της επιχειρηματικότητας, ώστε να προσδώσουν ανάπτυξη στην περιοχή.
Η διαπλάτυνση του διαδημοτικού αυτοκινητόδρομου Βαρνάβα- Γραμματικό- Μαραθώνα από την μια και Βαρνάβα-Καπανδρίτι- από την άλλη, θα μεγιστοποιήσει την δυναμική προσέλκυσης επισκεπτών αλλά και επενδυτών στην περιοχή, ώστε να βγει ο τόπος μας από την αιώνια απομόνωση.
Επιβάλλεται να συνεχίσετε ότι είναι ωφέλιμο για την κοινωνία, αλλά να καταργήσετε, να ανατρέψετε όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων  διοικήσεων.
Βασικοί άξονες προτεραιοτήτων σας, που πρέπει να τίθενται και σε δημόσιο διάλογο θα πρέπει να αφορούν:
1) Την συμμετοχή όλων στη διοίκηση του νέου Δήμου, με πρόσβαση στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση.
2) Την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων.
3) Την βελτίωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
4) Την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της περιοχής (αγροτικός-μεταποιητικός-τουριστικός τομέας)
5) Την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών οικοσυστημάτων της περιοχής.
6) Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, εξοπλίζοντας την νέα δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα με βασικές υποδομές και βελτιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες.
7) Την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ως αυτοτελές τμήμα με ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
8) Την επείγουσα ανάπτυξη του τρίπτυχου Παιδεία-Αθλητισμός –Απασχόληση
Περιμένουμε να ακούσουμε τις ξεκάθαρες προτάσεις σας, με ένα νέο πρόγραμμα φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, με συγκεκριμένους στόχους, καθαρούς στόχους , με σαφήνεια ιδεών , με ολοκληρωμένες αναπτυξιακές επιλογές!.
Οι Πολίτες σας έδωσαν την εντολή τους, αποδείξτε ότι είσαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις σας!
Αποδείξτε ότι είσαστε η Δημοτική Αρχή ΟΛΩΝ!
Αποδείξτε ότι σέβεστε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ότι την υπηρετείτε ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και επίσης αντιμετωπίστε τους Δημότες με εντιμότητα , ήθος και αξιοπρέπεια!
Στόχος η δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού δημοτικού μηχανισμού με φιλική διοίκηση, με απλές ευέλικτες διαφανείς διαδικασίες, με διάθεση ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του δημότη, με ισότιμη μεταχείριση και αξιοκρατία με σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων και ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Ας ανοίξουμε την αυλαία σε ένα δημιουργικό μέλλον ... Ας κάνουμε μια επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Προσδοκώντας από εσάς να διεξάγεται έναν δημοκρατικό, μαχητικό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας κι όχι την κατάληψη της τοπικής εξουσίας.
ΣΤΟΧΟΣ σας, να αναδείξετε ένα νέο ήθος στα τοπικά πράγματα, ένα νέο σύνολο αξιών και αρχών που θα εκφράσει τη δημοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια, παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.