ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Εικόνες εγκατάλειψης το νεκροταφείο του Βαρνάβα Μαραθώνα (Φωτογραφίες)

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ= ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ+ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ+ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.
Απογοητευτική είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κοιμητήριο στον Βαρνάβα (Δήμος Μαραθώνα), όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης. ...
     Σπασμένοι τάφοι, αγριόχορτα και μια εικόνα εγκατάλειψης …Χόρτα και κάθε λογής αντικείμενο δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στους διαδρόμους του νεκροταφείου, δυσκολεύοντας κατά πολύ το πέρασμα των επισκεπτών, ειδικά των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών του χωριού, με την αισθητική του χώρου να παραπέμπει σε …σκουπιδότοπο!……
πολλοί από τους τάφους είναι κατεστραμμένοι, και πολλά σημεία της έκτασης στις παρυφές του κοιμητηρίου είναι «πνιγμένες» από τα χόρτα, ενώ ο εξωτερικός ασφαλτόδρομος είναι σχεδόν κατεστραμμένος. Δυστυχώς, ο χώρος, πάσχει από την έλλειψη φροντίδας και συντήρησης.

  Οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι, για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, ζητούν από τη δημοτική αρχή Μαραθώνα το συντομότερο, να ενσκήψει στο πρόβλημα και να γίνει ο καθαρισμός των χώρων από χόρτα, η περιποίηση του οικήματος του Ναού με την επένδυση πατώματος και σκαλοπατιών, να φυτευτούν κυπαρίσσια. Επίσης, να γίνουν κι άλλες τεχνικές παρεμβάσεις όπως διανοίξεις διαδρόμων και τσιμεντοστρώσεις διαδρόμων για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών κυρίως τους χειμερινούς μήνες, καθώς και προσθήκη οστεοφυλακίων.

Περιμένουμε από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας αλλά και από την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας, να ευαισθητοποιηθούν και δραστηριοποιηθούν επιτέλους… Να γίνει το κοιμητήριο χώρος πρασίνου και να παρουσιάζει μια όμορφη εικόνα»











Διαβάστε ακόμα:
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΠΕΡΙ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗΣ ΤΕΛΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

3 σχόλια:

  1. Αυτό δεν μοιαζει με ανθρώπινο νεκροταφείο . Πολιτισμός όπως γράφεται είναι καθαριότητα @ αισθητική, που αργεί ακομα να φτάσει στον τόπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δα και τόσο τραγική η κατάσταση, αλλά ναι οριακά μπορεί να χαρακτηρισθεί και ανθρώπινο, σε χωριό είμαστε ... Για δε την καθαριότητα και αισθητική, χάνουμε αφού κανείς δεν μας δίδαξε τέτοιο πολιτισμό στον τόπο αυτό.

      Διαγραφή
  2. Πέραν πάσης αμφιβολίας η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κοιμητήριο της δημοτικής ενότητας Βαρνάβα, είναι όμοια αυτής που έχει περιέλθει και το χωριό, δηλ. βιώνει την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μαραθώνα και των τοπικών εκλεγμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.