ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΔΗΓOI ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤA


From: DIMOS MARATHONA [mailto:info@marathon.gr]
Sent: Tuesday, December 03, 2013 2:21 PM
To: 'Μιχάλη Αποστολόπουλο'
Cc: 'ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ'; dimarath@yahoo.gr; katharineamakri@marathon.gr; katharosvarnavas@marathon.gr
Subject: RE: ΒΑΡΝΑΒΑΣ: ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ - ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΟΜΙΧΛΗ

Αγαπητέ κε Αποστολόπουλε ο αρ.πρωτ. του  αιτήματός σας είναι 32028/3-12-2013

Γραφείο Δημάρχου
------------------------------------------------- 
Σχόλιο: Πήραμε αριθμό πρωτοκόλλου αλλά αυτό δεν λέει τίποτα αν  δεν λυθεί το πρόβλημα που καταθέσαμε μόνιμα και οριστικά


ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ                  2.12.2013 
                                                                                                                        
 • · Δήμαρχο κ. Λουίζο Ιορδάνη
 • · Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
 • · Αντιδημάρχους Κώστα Λάσκο και Χρήστο Στάμου
 • · Τεχνική Υπηρεσία Γραμματεία
 • · Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου
 • · Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
 • · Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα
 • · Πρωτόκολλο


ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ                                 

 • Παναγιώτη Τσιμίνη
 • Σπυρίδωνα Μακρυνώρη
 • Αποστόλου- Κάσδαγλη Ελένη


ΘΕΜΑΤΑ: ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ - ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΟΜΙΧΛΗ


 
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
Με την καταγραφή των προβλημάτων του οδικού δικτύου του Βαρνάβα και τον εντοπισμό των επικινδύνων σημείων είναι να αποτελέσει η εργασία αυτή την απαρχή και το υπόβαθρο μιας διαρκούς καταγραφής παρακολούθησης  και επέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών της Κοινότητας και του Δήμου ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην λήψη μέτρων επισκευής και συντήρησης.
<![endif]-->
Οι φωτογραφίες του Άλμπουμ που ακολουθούν είναι μερικές από πολλές που έχουμε συλλέξει.  Εδώ αναφερόμαστε σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους (εκτός οικισμού) που αποτελούν περίπου το 25-30% του συνολικού οδικού δικτύου στον Βαρνάβα. Οι υπόλοιποι δρόμοι είναι χωματόδρομοι που παρουσιάζουν πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας για τους κατοίκους που ζουν (εκτός οικισμού) στην περιφέρεια αποκομμένοι.


Η παρέμβασή μας αυτή συνίσταται στο να επιστήσουμε την προσοχή για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους ώστε να εξασφαλιστεί  η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας οδηγών και οχημάτων του Οδικού δικτύου στον Βαρνάβα από πλευράς αρμοδιοτήτων της τοπικής Κοινότητας και του Δήμου Μαραθώνα, πριν θρηνήσουμε θύματα. 

 

ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΜΙΧΛΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ???


ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ
δεν μπορούμε να μετακινηθούμε.


 Είναι γνωστό ότι η ομίχλη αποτελεί εποχιακό φαινόμενο εδώ στον Βαρνάβα που εμφανίζεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Μπορεί να διαρκέσει μέρες και ο κίνδυνος ατυχήματος πάρα πολύ μεγάλος.

Το πρόβλημα αυτό συνδυασμένο με τις διάσπαρτες λακκούβες που βρίσκονται στους δρόμους αποτελεί στην κυριολεξία μια “βόμβα” που είναι έτοιμη να σκάσει σε όποιον δύστυχο συμπολίτη μας τύχη της συγκυρίας δυστυχήματος. Για όλους εμάς που κατοικούμε στην περιφέρεια του οικισμού ο ανύπαρκτος  δημοτικός φωτισμός απλός ή ομίχλης και η μη ύπαρξη ειδικής φωσφορίζουσας σήμανσης στους επικίνδυνους δρόμους, καθιστά την οδήγηση ανασφαλή και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε "που πατάμε και που βρισκόμαστε". 

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ: Παρακαλούμε θερμά για άμεση συζήτηση των παραπάνω σοβαρών θεμάτων προ ημερησίας διάταξης από το Δημοτικό Συμβούλιο για μόνιμη και διαρκεί λύση των εν λόγω προβλημάτων. 

Με εκτίμηση διατελούμε
Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.