ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΊΔΕΣ: Εχετε τα κότσια;

Φώτο αρχείου: Μερικές από τις παράνομες διαφημιστικές Πινακίδες του Βαρνάβα.

 «Αυτό που συμβαίνει στο Βαρνάβα Αττικής αλλά και τον Δήμο Μαραθώνα γενικότερα  με τις διαφημιστικές πινακίδες είναι ντροπή. Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Δήμο εκστρατεία για την αποψίλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που είναι διάσπαρτες και που προσβάλλουν τον πολιτισμό και την αισθητική περιβάλλοντος του χωριού μας.
Διαχρονικά αυτό το πρόβλημα  δεν τόλμησε να το λύσει κανείς από τους προηγούμενος δημάρχους. Ο λόγος ήταν πως από το σύνολο των πινακίδων πάρα πολλές ανήκουν σε τοπικούς επιχειρηματίες. Διάφοροι λόγοι και αιτίες επικρατέστερης αυτής της αποφυγής του κόστους των διαφημιστικών τελών και παραβόλων στις αρμόδιες αρχές.
Μακροχρόνια απαίτηση των πολιτών και ο πολιτισμός επιβάλλουν και επικροτούν την απόφαση της Δημοτικής αρχής για αποψίλωση των παράνομων πινακίδων.
Βέβαια το να ειδοποιηθούν προηγούμενα οι ιδιοκτήτες των πινακίδων να τις απομακρύνουν είναι ένας λόγος, αλλά όχι αποτελεσματικός, αφού αυτοί που τις έχουν βάλλει ξέρουν ότι παρανομούν. Καμιά φορά επιβάλλεται να εφαρμόζεται η αρχή του “αποφασίζω και διατάσσω”, εφόσον πρόκειται για θέματα που προσβάλλουν την κοινή μας αυλή δηλαδή το περιβάλλον και την αισθητική του χωριού μας. Δυστυχώς η δημοκρατία μας, ανέχεται τις αυθαιρεσίες αφού στο τέλος δεν τιμωρείται κανείς .
Το 2008 εθελοντής κάτοικος του χωριού μας, δώρισε στην τοπική Κοινότητα (3) ειδικές μεταλλικές υπερκατασκευές ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων οι οποίες παραμένουν έρμαιες και σκουριασμένες στα δύο σημεία εισόδου του χωριού μας. Κανείς από τους Κοινοτάρχες που παρέλασαν του Βαρνάβα δεν τις αξιοποίησε σκεπτόμενος το πολιτικό κόστος από τα μικροσυμφέροντα όλων αυτών (τοπικών) που παρανομούν όπως αναφέρουμε παραπάνω.
 Ποιος λοιπόν ανόητος θα μπορούσε να αρνηθεί και να μην συμφωνήσει στην άμεση απομάκρυνση όλων αυτών των ακαλαίσθητων πινακίδων από τα ανήμπορα δέντρα και το περιβάλλον που προσβάλουν τον πολιτισμό και την αισθητική του χωριού μας.
Κι όμως υπάρχουν ακόμα μερικοί που εξακολουθούν να παίζουν με το περιβάλλον και την υπομονή μας.
Για να δούμε αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  και η τοπική πρόεδρος έχουν τα κότσια να ... αποψιλώσουν τις πινακίδες και ότι άλλο στραβό στον τόπο μας, αξιοποιώντας τις μεταλλικές κατασκευές που ρημάζουν στο χρόνο
Μ. Αποστολόπουλος
Υ.Γ Αρκετές παράνομες πινακίδες ξεκινούν από τα σύνορα με Καπανδρίτι.
-------------------
ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Να τηρηθούν απαραίτητα οι νόμοι και οι διαδικασίες σύμφωνα με τα οριζόμενα  από τον Νόμο και τους κανονισμούς της επιτροπή περιβάλλοντος & ποιότητας ζωής του Δήμου, ώστε οι παρανομούντες να μην έχουν σαν δικαιολογία ή πρόφαση πως η αποξήλωση έγινε ή γίνεται με επιλεκτικά κριτήρια. Αυτό είναι έργο της δημοτικής αστυνομίας και των συνεργείων του Δήμου που θα επιληφθούν άμεσα του θέματος για την πλήρη και ολοσχερή αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων της περιοχής, επιβάλλοντας τις από το Νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις".
Περιμένουμε λοιπόν την εφαρμογή των διαδικασιών, δίνοντας μια εύλογη πίστωση   χρόνου  ... προσβλέποντας σε πρακτικά αποτελέσματα. 

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.